Maak uw medicijngebruik overzichtelijk

Gebruikt u meerdere medicijnen per dag? En neemt u deze medicijnen op verschillende momenten van de dag in? De medicijnrol is dan een handig hulpmiddel om overzicht te houden. In deze medicijnrol zijn uw medicijnen per innamemoment verpakt in een zakje. Alle zakjes zitten op een rol voor een periode van één of twee weken. De medicijnrol helpt u om uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheid in te nemen. Handig en veilig.

  • Uw medicijnen handig verpakt per moment van de dag
  • Een pillendoos is niet meer nodig
  • Helpt 90.000 klanten hun medicijnen veiliger in te nemen
  • In de apotheek noemen we de medicijnrol soms ook baxter.

Hoe werkt het?

Vraag HIER online de medicijnrol aan of bespreek met een van onze assistenten of de apotheker of deze service voor u een oplossing is. Uw mantelzorger of thuiszorgverpleegkundige kan u daar bij helpen. Als u in aanmerking komt voor de medicijnrol overleggen wij met uw arts welke medicijnen in de medicijnrol kunnen, en welke momenten van de dag hierbij horen.

Zodra uw eerste medicijnrol klaar staat nodigen wij u uit voor een persoonlijk adviesgesprek over het gebruik. Wij geven u daarna de medicijnrol mee. Indien gewenst hebben wij voor u een persoonlijke medicijnrolmap. Hierin staat de uitleg en extra informatie over uw medicijngebruik voor uzelf en eventuele thuiszorgmedewerkers en/of mantelzorgers.

U kunt in het gesprek aangeven of u de volgende medicijnrol in het vervolg afhaalt of dat u deze liever thuisbezorgd krijgt. Uw apotheek zorgt ervoor dat u op tijd uw nieuwe medicijnrol krijgt. U hoeft geen herhaalrecept aan te vragen.

Let op: niet iedereen krijgt de medicijnrol vergoed via de zorgverzekering.